Certificate of Excellence

Idag har Britta från Visita / Svensk klassificering varit här och kontrollerat hotellet och våra stolta 4 stjärnor håller utan anmärkning.

Samtidigt har vi även tilldelats Tripadvisors Certificate of Excellence för våra genomgående fina recensioner. Idag är vi extra glada!2018_COE_Logos_Green-bkg_translations_sv_SE

Familjelägenheter till sommaren

Förutom vanliga hotellrum har vi även möblerade lägenheter som vi hyr ut till företag. Under hösten 2016 och våren 2017 har vi totalrenoverat alla lägenheter på V.Köpmansgatan 14 – de har fått ljus, fin inredning och moderna möbler, kristallkronor och fondväggar.

Under sommaren kommer vi att hyra ut dessa som familjelägenheter. Det är rymliga ettor och tvåor som har plats för 4-6 personer.  Observera att de inte finns ute i några tredjepartskanaler som booking.com eller hotels.com utan går BARA att boka direkt hos oss.

Bokar du en lägenhet så ingår inte hotellfrukost, men i gengäld har du ett eget kök så du kan äta vad du vill – när du vill, vilket är extra skönt när man reser med barn.

Familjelägenheterna finns tillgängliga juni till augusti.

IMG_0438_fix IMG_0398_fix IMG_0502_fix

Renoveringen är klar!

Vi slog upp portarna till ett nyrenoverat Hotell Conrad den 1/2 enligt schema. Fortfarande är det små detaljer som ska falla på plats, en och annan matta och gardin som saknas, men vi är så himla nöjda och glada!

Vi har renoverat hela plan 1, reception, matsal, kök och disk. Det är modernt, ljust och fräscht. Vi har satt bollarna i rullning för att få till ett utskänkningstillstånd och framåt våren kommer man kunna avnjuta en kall öl och enklare mat på vår vackra innergård.

Renovering på G!

3 veckor har gått sen vi stängde Hotell Conrad för renovering. Tiden går otroligt fort, om bara en månad ska allt vara klart och hotellet öppet igen med ny reception, nytt kök och ny matsal. När man gör en sån omfattande renovering är det riktigt skönt att ha två hotell i samma stad. Fram till 31/1 bedriver vi all verksamhet från Hotell Aston och de datum där är fullt kommer vi att erbjuda boende på Hotell Conrad – i Gula huset och Kulturhuset – och frukost på Aston. Detta för att kunna ta hand om så många som möjligt av våra stammisar.

När vi ändå stängde av hela Röda huset så passade vi på att snygga till 14 rum (plan 3 och 4 i receptionshuset) som kommer att uppgraderas till business rooms under våren.

Hjärtligt välkomna tillbaka till Hotell Conrad den 1/2!

Möt de nya ägarna!

Sedan början av maj är det nya ägare till Hotell Conrad och Aston – Karlskronaparet Carin och Jörgen Wahlqvist. Det blir därmed en ny familj som tar över driften av hotellen och fastigheterna i Karlskrona. Carin och Jörgen kommer från fastighets- och måleri-branschen.

Det är en mycket bra produkt vi har köpt, säger Jörgen. Fina, välskötta fastigheter och duktig, välfungerande personal – mycket bättre än vi vågat hoppas på.

För tillfället bygger vi ett litet konferensrum och till hösten och vintern planerar vi att bygga om köket så vi kan höja servicenivån ytterligare och servera mer mat – vilket är en förutsättning för att kunna söka alkoholtillstånd. Vem vet, vi kanske till och med satsar på att bli fyrstjärniga, skrattar Carin.

Hotellbranschen känns jättespännande och vi är redo för nya utmaningar, säger Jörgen.carin&jörgen

Samarbete med Gymnasieskolan

Samarbete med Gymnasieskolan

Igår hälsade vi en stor grupp elever och lärare från Sydafrika välkomna till oss. Det är tack vare ett utbyte mellan gymnasieskolor i Karlskrona och Johannesburg som ungdomar från kåkstäderna får chans att komma till Sverige för att se hur skolorna fungerar här. Det är ett väldigt intressant kulturutbyte och vi ser fram emot att ha dem som gäster hos oss!

Hi-Story – Guidad tur på egen hand

Hi-Story – Guidad tur på egen hand

Under sommaren släpptes appen Hi-Story till iPhone och Android. Den innehåller bland annat berättelser om byggnationerna i Världsarvsstaden Karlskrona – du kan alltså gå en guidad tur, helt på egen hand, bara du har en Smartphone och ett par hörlurar.
Förutom Karlskronas världsarv så finns det även berättelser om Marinumuséet, Stenhuggeriet på Tjurkö och även Båstad.

Vi rekommenderar appen till alla som gillar att strosa runt på egen hand och/eller semestra utanför ordinarie semestertid.

Irene Wenström – Årets Hotellier

Irene Wenström – Årets Hotellier

Den 8/9 var det återigen dags för Sweden Hotels årliga galakväll. Det delades ut priser i 14 kategorier och Hotell Conrad & Astons ägare Irene Wenström kammade hem priset som Årets Hotellier!

Under måndagen delade vi glädjen med alla våra gäster som bjöds på tårta till kvällsfikat!

Yohio och David Lindgren vidare från Karlskrona

Yohio och David Lindgren vidare från Karlskrona

Som säkert ingen har missat så hade vi Melodifestivalen i Karlskrona i helgen. En fantastisk folkfest och jag tror såväl besökare som Karlskronabor var mer än nöjda med arrangemanget.

Vidare från deltävling 1 blev Yohio och David Lindgren och vi håller självklart en extra tumme för dem i finalen!

Julpriser & Julöppet

Julpriser & Julöppet

Mellan den 21/12 och 6/1 har vi särskilda julpriser på Hotell Conrad. Under denna perioden kan ni boka ett dubbelrum för endast 650:-

Delar av perioden kommer vi även att ha ändrade öppettider – kontakta receptionen för mer information.

Välkommen att boka!